Om oss

Efter nästan 100 år som ett ledande företag inom området industrimotorer tar vi ny sats för framtiden. Med nytt namn, ny kostym och ett tydligt budskap:

Universal Power drivs av viljan att öka våra kunders konkurrenskraft genom att erbjuda marknadens bästa motorer för industriellt och marint bruk, samtidigt som vi ger en service av världsklass.

Utvecklingen inom motorområdet går snabbt. Våra kunders önskemål är kostnadseffektiva lösningar. Samtidigt ska vi ur miljösynpunkt alltid möta EU:s emissionskrav. Det hanterar vi genom att dels erbjuda kvalitetsprodukter från brittiska Perkins, japanska Kubota och amerikanska Kohler, dels satsa på kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling för samtliga medarbetare.

Med verksamhet i Skänninge och Oslo och med försäljning på en global basis lever vi nära marknaden, vilket ger oss möjlighet att kunna leverera marknadens bästa lösningar på våra kunders problem.

I ryggen har vi stabila ägare i form av den svenska industrikoncernen Duroc AB. Det ger oss rätt grund i arbetet med ständig utveckling.

Runt hörnet ser vi industrimotorer som kommer att utmana det traditionella. Vid sidan av diesel som bränsle kommer motorer med alternativa drivmedel – som el, gas, solceller och olika typer av hybridlösningar. Här ligger vi redan i teknikens framkant. Det bästa som finns på marknaden kan vi leverera.

I det dagliga arbetet är det högsta möjliga servicenivå som är ledstjärnan. 2018 fyller vi 100 år och vårt kundlöfte för framtiden kommer vara lika tydligt som tidigare: rätt motor till rätt maskin, korta ledtider till service och leveranser av reservdelar från en dag till nästa.